KAFE VICTORIA KL 18.00: BENDIK LUND HAANSHUS & JØRGEN SKOGMO - BAROKK MØTER FOLKEMUSIKK

 

Jørgen Skogmo og Bendik Lund Haanshus er av få klassisk utdannede utøvere som virkelig elsker å improvisere over musikken de spiller. Med den originale besetningen theorbe og barokkgitar (Jørgen) og stålstrenger og bariton stålstrenger (Bendik) utforsker de grensene mellom barokk- og folkemusikk og møtet mellom tarm-strenger og stålstrenger!

KL 10-16 I KONSERTSALEN: Innspilling Baroque Improvisations - Alf Wilhelm Lundberg - Rubio 8-strengs Brahms gitar

 

Alf Wilhelm Lundberg har de siste årene tatt en mastergrad i barokkimprovisasjon under veiledning av Rolf Lislevand ved Universitet i Agder. Han har også studert med Paul Galbraith, og fikk i år muligheten til å kjøpe av Paul Galbraith den aller første Brahms gitaren som ble laget i 1993 av David Rubio. Dette er et førsteklasses instrument, hvor det også følger med Paul Galbraiths originale stol og resonansboks som skaper en unik akustisk klangforsterkning. Dette er 2. gang denne gitaren presenteres i Norge, første gang var da Paul Galbraith spilte på den under Festspillene i Bergen i 1994! Her får man muligheten til å høre hvordan en profesjonell innspilling av klassisk gitar blir gjort, og vi oppfordrer publikum til å være så stille som de kan underveis! :)

 

 

Kl.19.30 i Konsertsalen: HIGHLIGHTS AKUSTISKE LANDSKAP 2018 med Jon Gomm, Sandor Szabo ++

 

I løpet av en og en halv time får man oppleve hele spekteret av gitarister og høydepunkter fra årets festival, med superstjerna Jon Gomm som fronter det hele! Velkommen, dette er antagelig siste sjanse til å få med seg Jon Gomm på konsert i Norge på en god stund!

KONSERTSALDEN kl 19: FRI IMPROVISASJON SANDOR SZABO OG ALF WILHELM LUNDBERG PLATESLIPP

 

Duoen slipper sin første duoplate sammen under festivalen, spilt inn i Ungarn i 2013. Denne plata ble spilt inn uten forberedelser og øving, alt sammen skapes i øyeblikket ved at musikerne lytter til hverandres ideer og sammen prøver å skape et musikalsk forløp ved interaksjon og samspill sammen! Dette blir en minikonsert på ca 25 minutter før HIGHLIGHTS-konserten kl 19.30!

 

DONJONEN - workshop & KREATIVGITAR talentkonkurranse, intimkonserter & foredrag, her fra workshop med Robin Sukroso i 2016