KREATIVGITAR er en talentkonkurranse for ungdom mellom 13 og 19 år! Vi ønsker å gi unge talenter muligheten til å presentere noe unikt og personlig foran et engasjert og lyttende publikum, og derfor arrangerer vi i år KREATIVGITAR. Deltageren som imponerer juryen mest vil få en Ayers akustisk gitar verdt 5990 kr av Falck Musikk, samt en valgfri Aalberg Audio gitarpedal med bluetooth kontrolleren AERO. Dette er en utrolig oppfinnelse som gjør det mulig å være mer kreativ med effektpedalen siden alle parametre kan justeres rett fra instrumentet hvor AERO lett kan festes enten ved lydhullet med en medfølgende klype eller ved stolen med en medfølgende sticker. KREATIVGITAR finner sted 22.9 kl 16.00 i konsertsalen ved Ringve musikkmuseum. For å delta må man ha billett til workshopen med Jon Gomm, samt skrive en epost til kreativgitar@akustiskelandskap.no med navn på utøver og komposisjon, samt fødselsdato på utøver.

 

Reglene for konkurransen er slik:

 

1) Man må fremføre musikk som man har komponert selv, og man må være født mellom 01.01.1999 og 31.12.2004. For å delta i KREATIVGITAR må man også delta på Workshop med Jon Gomm rett før. Navn på deltager, fødselsdato og navn på egen komposisjon sendes til kreativgitar@akustiskelandskap.no Vi har kun plass til maks 20 stk pr workshop, så her er det først til mølla som gjelder! Billett kjøpes her

 

2) Må spilles på akustisk gitar som man tar med selv.

 

3) Eneste forsterkning blir PA eller akustisk gitarforsterker tilkoblet mikrofon, jack kabel blir ikke tillatt. Dette er fordi juryen ønsker å vurdere den akustiske klangen som utøveren får fram, og at vi ønsker å unngå at kvalitetsforskjeller på piezo eller pickup inne gitarene skal være med på å påvirke det klingende resultatet. Her er det altså den akustiske lyden i instrumentet som blir forsterket kun med en mikrofon. Det er også lov for singer-songwriters og framføre sin egen musikk selv med sin egen stemme og akustiske gitar!

 

4) For at vi skal få til smidige overganger mellom alle som spiller så blir det ikke mulig denne gang å koble til effekter/pedaler o.l., altså kun en akustisk gitar spilt gjennom en en mikrofon og noe egenkomponert på akustisk gitar som skal til. For de som eventuelt synger i tillegg så vil en sang mikrofon stå klar og oppkoblet til anlegg.

 

5) Juryen kommer til å bestå av Jon Gomm & Alf Wilhelm Lundberg.

 

6) Aalberg Audio pedal tildeles i premie rett etter KREATIVGITAR deltagerne har opptrådt rett etter et kort jurymøte, men alle som deltar skal få en premie, siden vi mener at alle som tør å være kreative, og fremføre noe personlig foran publikum er å betrakte som vinnere!

 

7) For å kunne delta i KREATIVGITAR må man delta i workshop med Jon Gomm rett i forkant av KREATIVGITAR. Dette er fordi vi ønsker at flest mulig skal kunne lære av de verdensstjernene som vi bringer til festivalen og høste av deres erfaring, ferdigheter og kreativitet på instrumentet sitt til å presentere noe unikt. Dette tror vi kommer til å være veldig lærerikt for alle! Det blir minst en halvtimes pause mellom workshop og KREATIVGITAR. Lykke til og vi gleder oss til å høre hva kreativiteten i unge gitartalenter her i landet kan frembringe!