KONSERTSALEN KL 16.00: KREATIVGITAR 2018

 

Unge gitartalenter mellom 14-19 år framfører egenkomponert musikk og får tilbakemeldinger fra noen av de beste gitaristene i Norge og i utlandet! Alle som deltar i KREATIVGITAR får en premie, men den som imponerer juryen aller mest får en valgfri gitarpedal inkl bluetooth kontrolleren AERO fra trondheimsfirmaet Aalberg Audio (verdt kr 4500) For å bli med i KREATIVGITAR må man delta i workshopen samme dag med Jon Gomm kl 14-15.30. Alle regler for konkurransen er nærmere beskrevet over i menyen på en egen side for denne talentkonkurransen. Vi gratulerer Åsmund Dahlin-Johansen som vinner av KREATIVGITAR 2017 og med en flott fremføring av en spennende komposisjon han har jobbet med i det siste. Åsmund er et stort talent både som gitarist og låtskriver, og han gikk ut fra musikklinja ved Katedralskolen i Trondheim vår.

 

Kl.19 i Konsertsalen: Konsert med Sandor Szabo - bariton 12-strengsgitar

 

Sandor Szabo er kanskje ikke av de mest kjente gitaristene, men denne ungarske virtuosen er utvilsomt en av de som har kommet lengst i verden når det gjelder å forske på forskjellige akustiske instrument stemt på forskjellige måter. Han gjestet sist festivalen vår med sin 16-strenger i 2013, i år er det en 12-strengers baritongitar vi skal få gleden av å høre!

KL 14.00 I KONSERTSALEN: WORKSHOP MED JON GOMM

 

Jon Gomm kommer her til å ta utgangspunkt i sin egen videoserie Percussive Guitar Riffs, hvor man lærer både perkusive teknikker på akustisk gitar, alternative teknikker som tapping, og generelt rytmisk/groove orienterte teknikker på akustiske gitar. Begrensede plasser her, førstemann til mølla gjelder. Alle med MASTERPASS får tilgang gratis, for alle andre så må man ha egen billett til denne workshopen!

 

HIFIKLUBBEN kl 17: GITARSTAFETT

Den faste tradisjonen med å gjøre gitarstafett hos vår sponsor Hifiklubben på Solsiden fortsetter også i år. I løpet av en halvtime får du med deg hele spekteret av musikere og forskjellige instrumenter som gjester festivalen i år! Her med debutanten Jostein Hodne som gjorde sin debutkonsert under gitarfestivalen i fjor, og som ble den aller første vinner av KREATIVGITAR konkurransen i 2016.

 

Kl 20 i Konsertsalen: PAUL GALBRAITH - 8-strengers Brahms gitar

 

Paul Galbraith er en helt utrolig gitarist, som allerede i 1982 ble tidenes yngste sølvvinner i Segovia konkurransen for klassisk gitar. Senere utviklet han en særegen stil i cellopositur før han i 1993 i samarbeid med David Rubio fant opp Brahms gitaren, den første gitaren som utvidet registeret med en ekstra lys og en ekstra mørk streng. Brahms gitaren feirer 25-årsjubileum i år, og Paul Galbraith har i løpet av disse 25 årene opparbeidet seg en imponerende diskografi og merittliste. I løpet av konserten lørdag kveld vil han tolke både Haydn, Skriabin & Bach.