BRAHMSGITAR-SØNDAG RINGVE 8. OKTOBER


KONSERTSALEN kl. 19:

PAUL GALBRAITH - BRAHMS GITAR (400/300 billetter her)


Paul Galbraith er en levende legende, en klassisk gitarist i verdensklasse og ikke minst oppfinner av Brahms gitaren sammen med den legendariske gitarbyggeren David Rubio! Plateinnspillingene hans på det anerkjente plateselskapet Decca er legendariske og spillet hans har blitt hyllet av en samlet presse verden over fra the New Yorker til the Sunday Times som er full av lovord:

“What many had come to see and hear was the revolutionary change he has brought to playing the guitar . . . the results were truly remarkable, with an amazing clarity and a huge dynamic range I have never before heard from any guitarist. The audience was held spellbound.”


Dette er en unik begivenhet og en fantastisk mulighet til å få med seg en av verdens fremste klassiske gitarister når vi feirer Brahms gitarens 30-års jubileum denne dagen! Billetten til denne konserten inkluderer også plateslipp med The Acoustic Beauty med Alf Wilhelm Lundberg i Café Victoria kl 20 hvor alle artister og publikummere får servert gratis Brahms gitar-kake som en del av feiringen av 30 års-jubileumet til Brahms gitaren og av at årets festival er veis til ende! 
Allerede kjøpt billett? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Café Victoria kl 18: FORSPILL MED YAN KOK


Yan Kok er prisvinnende en norsk-kinesisk klassisk gitarist og låtskriver basert i Oslo. Etter nærmere 10 år som klassisk utøver og interpretør, utvider hun sitt musikalske uttrykk med egne låter. Siden 2022 har Yan jobbet med soloprosjektet sitt; lekne, introspektive låter med et hint om hennes kjærlighet for jazz. I programmet har hun flettet sammen klassiske stykker med sine egne låter hvor tematikken er kjærlighet og hennes egne opplevelser.


Som gitarist, har Yan mottatt over ti priser, opptrådt på flertalls festivaler og spilt med bl. a. Per Arne Glorvigen og Roberto Aussel. Hun ga ut sitt første album «Live from King Oscars II chapel» i 2021 og er stolt ambassadør av Augustine Strings.

Yan er gitarist i ensemblet Trio Sambola.Ved Akustisk Landskap 2023 debuterer hun for første gang som singer/songwriter.


Yan Kok - klassisk gitar og sang, egne låter 

Marcela Randem - gjeste-vokalist / koring


I foajeen kl 20:


ALF WILHELM LUNDBERG - THE ACOUSTIC BEAUTY


Her får vi høre 10 nye låter skrevet for spesial-stemt Brahms gitar. Denne spesialstemmingen oppdaget Lundberg  i 2016 når han komponerte sitt aller første stykke "The Beauty and the Beast" Stykket Alba i videoen er også i denne magiske stemminga som faktisk forvandlet Alf sin første Brahms gitar bygget av Martin Woodhouse i 2009 til å bli et helt nytt og bedre instrument!


De nye låtene er skrevet de siste årene og utgjør altså de nye albumet "The Acoustic Beauty" som slippes under årets festival! Gratis servering av kake til alle publikummere og artister under konserten for å feire Brahms gitarens 30-års jubileum og forhåpentligvis tidenes flotteste gitarfestival i Trondheim! 


Brahms gitar-kaka blir laget av Franske Nytelser et konditori i toppklasse som holder til på Lade kun noen hundre meter fra Ringve Musikkmuseum, vi gleder oss til å feire sammen med publikum, frivillige og artister, velkommen! :)


ARRANGEMENT PÅ DAGTID

Konsertsalen kl 15.00 - gratis! 


PER OLAV KOBBERSTAD - 9-STRENGS BRAHMS GITAR


Inntil nylig var Alf Wilhelm Lundberg den eneste utøveren på Brahms gitar i Norge! Nå har vi endelig fått en til, nemlig Per Olav Kobberstad fra Dåfjorden på Stord! Han har i en årrekke vært en av de aller beste 8-strengs gitaristene i Skandinavia og kanskje en av de beste i Europa til å utøve musikk fra Sør-Amerika og Brasil! Men denne høsten bestemte han seg å kjøpe en 9-strengs Brahms gitar bygget av den anerkjente brasilianske gitarbyggeren Paolo Marcos (bygget opprinnelig for Andre Rocha) 


Per er virkelig en fantastisk gitarist som har spilt på festivalen vår en rekke ganger, her fra åpningskonserten ved Kristiansten Festning i Trondheim i 2014! Vi gleder oss veldig til å høre han spille egenkomponert musikk for Brahms gitar!


RINGVE - Konsertsalen kl 13 - gratis!


ALF WILHELM LUNDBERG - solokonsert på den aller første Brahms gitaren bygget i 1993


Her får vi høre Lundberg spille en fin blanding av cembalomusikk og fiolinsonater av Bach, pianomusikk av Beethoven og Grieg, samt improviserte tolkninger av noen av de største jazzkomponistene som Keith Jarrett og Charlie Haden! i tillegg kommer han til å spille noen av sine egne komposisjoner skrevet for dette instrumentet! Dette på et førsteklasses instrument bygget av David Rubio for Paul Galbraith i 1993, altså den aller første Brahms gitaren! 


RINGVE -  Victoriasalen kl 16.00: Brahms gitar masterclass med Alf Wilhelm Lundberg


(300/100) her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)


Alf Wilhelm Lundberg har spesialisert seg på Brahms gitaren helt siden februar 2010 da han hentet sin første Brahms gitar hos gitarbygger Martin Woodhouse i Cambridge! Siden da har han skaffet seg en elektrisk Brahms gitar, en akustisk stålstrengs Brahms gitar, en 9-strengs fabrikk-produsert Brahms gitar og ikke minst, den aller første Brahms gitaren bygget av David Rubio for Paul Galbraith i 1993! Til denne masterclassen tar han med seg hele flokken med Brahms gitarer slik at alle som deltar kan få prøve hvordan det er å spille Brahms gitar i cello-positur! Det er også lov til å ta med seg sin egen gitar og få prøve å spille i cellopositur på eget instrument! Det er faktisk mange fordeler med å spille slik både i høyre og venstre hånd! Alt som trengs er to anti-skli matter som man setter på låret under gitaren så står gitaren veldig støtt slik som man kan se på dette bildet! 


Bilde: Bård Peter Thrane