BRASIL-LØRDAG ROCKHEIM 7. OKTOBER 


Allerede kjøpt billett? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Gabriela Garrubo & Per Olav Kobberstad er en norsk-brasiliansk duo som har spilt sammen i mange år. Sist de spilte på Akustiske Landskap i 2016 bergtok de publikum med en fantastisk utendørs konsert i restauranten! Siden det har de turnert masse og bl.a. spilt inn sin debutplate som skal gis ut neste år! Denne duoen er i midlertid så utrolig bra at vi ikke klarte til å vente til neste år med å booke dem, vi måtte rett og slett ha dem nå! :) 


Gabriella Garrubo - vokal, Per Olav Kobberstad - 9-strengs brasiliansk håndbygget gitar

KONSERTSALEN KL 19: MATEUS DONATO (BR) etter pause  GABRIELLA GARRUBO & PER OLAV KOBBERSTAD (400/300 billett her)


Denne konserten starter med et fyrverkeri av en gitarist fra Brasil, Matheus Donato! Han er virkelig en av verdens fremste utøvere på den særegne brasilianske gitaren cavaquinho, og er allerede lovprist av kanskje den aller største brasilianske gitaristen gjennom tidene, Yamandu Costa! Han gjør alt fra egne låter til tolkninger av brasiliansk og sør-amerikansk musikk. Ikke la deg lure av størrelsen på instrumentet, til tross for den bittelille cavaquinhoen han spiller på så har vi her å gjøre med av de virkelig største artistene i verden på dette instrumentet! FORSPILL I ROCKHEIM PANORAMA KL 18.00: DUO MAGICO (samarbeid med Fuzz sjakk som en pause i sjakk-turneringen deres)


Duo Magico er virkelig en unik norsk 8-strengs gitarduo bestående av Per Olav Kobberstad og Alf Wilhelm Lundberg på 8- og 9-strengs Brahms gitarer! Her får vi høre deres egne komposisjoner i grenseland mellom brasiliansk og nordisk folkemusikk samt noen tolkninger også av deres musikalske helter som Egberto Gismonti, Yamandu Costa og Raphael Rabello! 


Konserten fra Antikvariatet i Trondheim var rett etter at de hadde spilt inn debutplata si i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim i 2016. Plata ble utgitt samme år og fikk gode anmeldelser, den respekterte jazzjournalisten Tor Hammerø skrev bl.a. følgende i sin blogg Tor De Jazz: "Teknisk sett er de to svært så langt framskredne, men teknikken kommer likevel aldri i veien for det å skape musikk med substans. Musikken er utstyrt med masse forskjellige farger og magien er absolutt til stede ved flere anledninger"


ARRANGEMENT PÅ DAGTID / MASTERCLASS 


ROCKHEIM - KONSERTSALEN kl 16.00: Jazz masterclass med Jostein Gulbrandsen (300/100 billetter her)


Jostein Gulbrandsen er blant våre aller fremste jazzgitarister, og bor i verdens jazzmetropol New York hvor han livnærer seg som utøvende musiker og gitar-pedagog. Han har også gitt ut en lærebok i moderne jazzgitar på det anerkjente forlaget Hal Leonard:

"Modern Jazz and Fusion Guitar" som kan kjøpes her for de som vil forberede seg litt ekstra til denne masterclassen! :)
https://amzn.to/3hIbqWj


(300/100) her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)KONSERTSALEN KL 13: KREATIVGITAR 2021 - GRATIS!


Denne talentkonkurransen ble arrangert første gang i 2016, og med unntak av i 2020 pga korona, så har den vært arrangert hvert eneste år siden 2016! Her inviterer vi ungdommer mellom 13 og 19 år til å fremføre egenkomponert musikk foran en jury! Det eneste man trenger å gjøre for å melde seg på er å skrive en låt som kan spille på sin egen gitar, samt sende en epost med navnet sitt, fødselsdato og navnet på låten man har skrevet og varighet på låten til kreativgitar@akustiskelandskap.no innen midnatt fredag 6. oktober! :) Det er et åpent for både elgitarister og akustiske gitarister og delta, vi stiller med både elektrisk og akustisk forsterkning til alle deltakere som blir med! Alle som deltar får premie, men vinneren stikker i tillegg av med 3 dagers innspilling/miks i Acoustic Landscapes Studio verdt 15 000 kr! 


Videoen er med fjorårets vinner Lucas Tekrø med vinnerlåten "Mother Nature" som han vant innspilling av musikken sin i Acoustic Landscapes Studio med. I tillegg spilte han inn og ga ut låten "Her E Rom" som han skrev sammen med sangerinne og tekstforfatter Carina Tekrø som har tronet på Trøndertoppen på Nea Radio i hele sommer, hør gjerne låta her