DJANGO-FREDAG RINGVE  6. OKTOBER


Allerede kjøpt billett? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Kl. 19 i Konsertsalen: ÅPNINGSKONSERT OLA ERLIEN & GUSTAV SKAARET  /  ADRIEN MOIGNARD & DIEGO IMBERT: DJANGO'S SONGS (400/300 billetter her)


Ola Erlien & Gustav Skaaret spiller Django-musikken på et historisk høyt nivå som aldri før har vært gjort av noen norsk gitarist tidligere, kanskje med unntak av Robert Normann! Det er derfor en stor ære for festivalen å presentere disse to unge gitarvirtuosene til å spille på åpningskonserten i år! Disse gitaristene formelig oser av spilleglede, og de kjenner hverandre dessuten ekstremt godt etter å ha både spilt, studert og bodd sammen de siste årene. Det vises i samspillet som til tider kan oppleves som nesten telepatisk, med en interaksjon og spontan utveksling av ideer som få duoer i denne verden kan matche!
ETTER PAUSE : ADRIEN MOIGNARD & DIEGO IMBERT: DJANGO'S SONGS


Vi er stolte over å ha booket to av Frankrikes aller største stjerner til åpningskonserten i år! Adrien Moignard regnes som den største tradisjonsfornyeren innenfor string-swing sjangeren gjennom det siste tiåret, og er virkelig en utrolig kreativ virtuos som behersker gitaren til fulle både harmonisk, melodisk og improvisatorisk! Diego Imbert er en av Frankrikes fremste jazzbassister og denne duoen er dessuten aktuell med en helt ny plate som ble sluppet i år; Django's Songs! 


Vi gleder oss til en perfekt avslutning på kvelden med to av de fremste utøverne i verden innenfor Django-sjangeren! Og det ryktes dessuten at flere gitarister vil spille sammen på slutten av kvelden, det kan bli nok et historisk øyeblikk man ikke burde gå glipp av! :) 

VICTORIASALEN KL 18: FORSPILL MED JOSTEIN GULBRANDSEN TRIO - fra Robert Normann til Django


På Django-fredag forvandles Cafe Victoria på Ringve til en jazzklubb når Jostein Gulbrandsen Trio spiller tre kvarter med musikk signert Django Reinhardt og Robert Normann,

av mange betegnet som Norges Django på 30- og 40-tallet, virkelig en stor skjult skatt i norsk gitar-historie! Denne kvelden kan vi få et innblikk i repertoaret til begge disse to gigantene norsk og internasjonal jazzhistorie! 


Jostein Gulbrandsen - elgitar og klassisk gitar

Gard Kronborg - akustisk bassgitar

Espen Aalberg - trommerARRANGEMENT PÅ DAGTID

VICTORIASALEN - kl 16.00: Django-gitar masterclass for gitarister med OLA ERLIEN (300/100 billetter her)


Ola Erlien har tross sin unge alder rukket å ta over rollen som gitar-solist i Hot Club De Norvege etter Jon Larsen som for noen år siden bestemte seg å trappe ned gitar-spillingen! Han er også den som har studert, spilt og transkribert Django sine soloer mest i hele Norge selv om han har kun spilt denne musikken i 5-6 år til sammen! I denne gitar-masterclassen deler han sine hemmeligheter hvordan han lyktes å bli så god så fort i en av de mest krevende sjangerne i jazzhistorien, nemlig string-swing-musikken!


Her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)


Bilde: Bård Peter Thrane - fra akuSTIKK konsertserie i Olavshallen, mai 2023.


GITAR-MASTERCLASS HVER DAG KL 16 - KJØP MASTERPASS FOR TILGANG ALLE KONSERTER + MASTERCLASS MED GITAR