Lucas Tekrø med vinnerlåten "Mother Nature" spilt inn i Acoustic Landscapes Studio i november i fjor som en del av premien


KREATIVGITAR er en nasjonal talentkonkurranse for ungdom mellom 13 og 19 år! Vi ønsker å oppfordre unge gitarister til å være kreative og lage unik og personlig musikk på sin gitar! Hvis man melder seg på KREATIVGITAR kan man spille musikken sin foran en engasjert og lyttende jury, som gir gode konstruktive tips og tilbakemeldinger både på hva som er bra og hva som kan jobbes videre med! Og vi ønsker jo også å inspirere flere unge gitarister til å lage egen musikk og skape sitt eget personlige uttrykk, derfor arrangerer vi hvert år talentkonkurransen KREATIVGITAR under gitarfestivalen Akustiske Landskap i Trondheim! :)


Alle får premie siden vi mener at alle som tør å dele musikken sin med andre er å betrakte som vinnere! Deltageren som imponerer juryen mest vil få en 2 dagers innspilling samt 1 dag til redigering og miks i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim verdt kr 15 000!


KREATIVGITAR finner sted lørdag 7.10 kl 13.00 i konsertsalen på Rockheim. Det er gratis å delta takket være støtten vi har fått fra både Trøndelag Fylkeskommune og Frifond via Norsk Jazzforum!


Reglene for konkurransen er slik:


1) Man spiller musikk som man har laget selv, og man må være født mellom 01.01.2004 og 7.10.2010. Altså fra de som har fylt 13 år opp til 19 år! For å delta i KREATIVGITAR må man sende navn på deltager, fødselsdato og navn på egen komposisjon til kreativgitar@akustiskelandskap.no innen midnatt fredag 6.10


2) Må spilles på gitar som man tar med selv, vi stiller med forsterkere både til de som spiller elgitar og de som spiller akustisk!


3) Det er lov å synge i tillegg, vi har en sang mikrofon koblet til for de som ønsker å synge i tillegg til å spille gitar!


4) Juryen består av singer-songwriter, gitarist og sanger Kjersti Kveli, 8-strengs gitarist og komponist Alf Wilhelm Lundberg samt tidligere vinner Jostein Hodne! Alle musikalske sjangre er like velkomne, om du skriver et stykke inspirert av pop, klassisk, jazz, instrumental eller med sang i tillegg spiller ingen rolle. Det vi ser etter er de som prøver å formidle noe originalt, unikt, kreativt og personlig gjennom sin musikk, hvilken sjanger har ingen ting å si! Om du spiller elgitar eller akustisk har heller ingenting å si, alle i juryen spiller også elgitar!


5) Alle som deltar skal få en premie, siden vi mener at alle som tør å være kreative, og fremføre noe personlig foran en jury er å betrakte som vinnere! I tillegg velges det ut en vinner som får velge 3 dager til å ta opp og produsere/mikse sin egen musikk i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim. 


Lykke til og vi gleder oss til å høre hva kreativiteten i unge gitartalenter her i landet kan frembringe!