FINGERSTYLE-LØRDAG ROCKHEIM 7. OKTOBER


Allerede kjøpt billett? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Den som åpner konserten derimot er 12-strengs gitaristen Simon Övinge som i likhet med Jon Gomm er en utrolig kreativ låtskriver! Simon Övinge er en svensk gitarist og komponist utdannet ved jazzlinjen i Trondheim. Han er ekstremt allsidig og leverer alltid utrolige opptredener enten det er som jazzgitarist, bluegrass-gitarist, rockemusiker eller som session-musikant i Senkveld! Men det er på 12-strengs gitaren hans egen musikk virkelig får skinne, hvor han maler fram de utroligste stemninger og virkelig får brukt sin kreativitet og sin store klangpalett til fulle! I vår spilte han inn musikken sin, og med debutplata «Peninsula» kan verden endelig oppdage Simon sine fantastiske komposisjoner for 12-strengs gitar og ikke minst få sjansen til å oppleve han på turnè i Trøndelag 1-6. oktober før han deler scene med verdens-stjerna Jon Gomm på Rockheim lørdag 8. oktober!

ROCKHEIM - KONSERTSALEN KL 19.00: JON GOMM (UK) & SIMON ÖVINGE (SE) (400/300 billett her)


Jon Gomm er virkelig en av de fremste gitaristene på denne planeten, uansett sjanger! Når videoen av hans låt "Passionflower" ble sluppet i 2011 gikk den viralt og nærmer seg nå 20 millioner visninger på YouTube. I tillegg til å være en gudbenådet gitarist er han også en utrolig begavet låtskriver og fantastisk vokalist med helt rå tilstedeværelse og formidlingskraft på scenen. Han er definitivt en av pionerene innen moderne perkussiv fingerstyle-gitar som virkelig har fornyet sjangeren siden Michael Hedges gikk bort på 90-talleT. Aerial Boundaries med Michael Hedges er forøvrig et av Jon Gomms favoritt-album, så det er kanskje ikke tilfeldig at nettopp de to står fram som kanskje de to mest innovative og banebrytende gitaristene innenfor moderne fingerstyle-gitar i dag! Jon Gomm fyller scenen som et helt rockeband bare med sin stemme og sitt utrolige gitarspill, og et utrolig variert, spennende og moderne lydbilde fra sin nye Ibanez signatur-gitar kombinert med utrolige effekter og lyder fra sitt pedalbrett, her er det bare å glede seg til et spektakulært show med en av verdens beste fingerstylegitarister og låtskrivere!
FORSPILL HOS HIFIKLUBBEN SOLSIDEN KL 18.00:

JOSTEIN HODNE - FINGERSTYLE GITAR


Jostein Hodne er selvskreven når vi har fingerstyle-gitar som tema lørdag kveld! I en alder av 18 år slapp han sin debutplate small steps som har høstet god kritikk fra ledende musikkjournalister i Norge! Han hadde sitt store gjennombrudd allerede i 2017 som 16-åring når han varmet opp for verdens-stjerna Livio Gianola, og vant også den første KREATIVGITAR-talentkonkurransen i 2016, kun 15 år gammel! Så det er med en god dose stolthet vi inviterer Jostein til å holde en solokonsert med sine utrolig melodiske komposisjoner og en formidling og innlevelse i musikken som er sjelden - uansett alder!

Han er fortsatt kun 20 år og virkelig et stortalent, og på god vei til å bli en profesjonell musiker som nå går 2. året ved UiA rytmisk musikk I Kristiansand!


ARRANGEMENT PÅ DAGTID

ROCKHEIM - KONSERTSALEN kl 16.00: Flamenco-workshop for gitarister med JESUS MORENTE (300/200 billetter her)


Jesus Morente er opprinnelig fra Spania men har bodd i Norge i mange år! Her får vi lære de mest grunnleggende og viktige teknikkene i flamenco-gitar, hvor vi finner flere av de mest spektakulære og utfordrende teknikkene som finnes for gitar over hodet! 


(300/200) her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)