SPANSK-SØNDAG RINGVE 9. OKTOBER


RINGVE, KONSERTSALEN kl. 19: INGRID JASMIN & JESUS MORENTE FLAMENCO DUO etter pause  KRISTINA VÅRLID - KLASSISK GITAR (400/300 billetter her)


Det skal godt gjøres ikke å la seg berøre av stemmen til Ingrid Jasmin. Sterke melodier, poesi og temperament er nøkkelord når hun inntar scenen sammen med flamencogitaristen Jesús Morente.
Med utgangspunkt i den tradisjonelle flamencomusikken trekkes publikum inn i et landskap hvor intensiteten i flamenco møter soulen i RnB og sødmen i norske toner. Det blir en konsert med et spekter av følelser når disse to uttrykksfulle live-artistene kommer til Akustiske Landskap 2022! Etter pause spiller den unge fremadstormende og internasjonalt prisvinnende klassiske gitaristen Kristina Vårlid en solokonsert med spansk repertoar skreddersydd for spansk-søndag, vi gleder oss til en utrolig variert kveld som viser hele mangfoldet i den spanske gitaren! 

Allerede kjøpt billett? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Etter pause spiller den unge fremadstormende og internasjonalt prisvinnende klassiske gitaristen Kristina Vårlid en solokonsert med spansk repertoar hun har skreddersydd for denne kvelden! Kristina Vårlid har tross sin unge alder oppnådd utrolig mye allerede som klassisk gitarist, og har også vunnet en rekke klassisk gitar konkurranser i utlandet for sitt eminente gitarspill! Soloplata hennes An Idea har fått strålende anmeldelser fra både norsk og internasjonal presse, anbefales å sjekke ut som oppladning til konserten! :) 

Café Victoria kl 18: FORSPILL MED RUNAR DAHL


Runar Dahl er en av gitaristene i Trondheim som virkelig har latt seg inspirere av spansk gitar musikk, og som gitarist i Flamencompaniet i mange år har han også fått en god del erfaring med å spille flamenco! Han er også en av få norske gitarister som skriver egenkomponert musikk inspirert av flamenco, noe som man kan høre i denne videoen! Han spiller solo på noen låter og i duo med sin samarbeidspartner gjennom mange år, Bjørn Johansen på gitar! 


ARRANGEMENT PÅ DAGTID

KONSERTSALEN KL 13: KREATIVGITAR 2021 - GRATIS!


Denne talentkonkurransen ble arrangert første gang i 2016, og med unntak av i 2020 pga korona, så har den vært arrangert hvert eneste år siden 2016! Her inviterer vi ungdommer mellom 12 og 18 år til å fremføre egenkomponert musikk foran en jury bestående av gitarister som spiller på festivalen i år! Det eneste man trenger å gjøre for å melde seg på er å skrive en låt som kan spille på sin egen gitar, samt sende en epost med navnet sitt, fødselsdato og navnet på låten man har skrevet og varighet på låten til kreativgitar@akustiskelandskap.no innen midnatt lørdag 8. oktober! :) Det er et åpent for både elgitarister og akustiske gitarister og delta, vi stiller med både elektrisk og akustisk forsterkning til alle deltakere som blir med! Alle som deltar får premie, men vinneren stikker i tillegg av med 3 dagers innspilling/miks i Acoustic Landscapes Studio verdt 12 000 kr, samt en gitar 40 000 kr total verdi altså over 50 000 kr! I juryen sitter Jon Gomm, en av verdens beste gitarister og en av de mest kreative singer-songwriterne i verden! Han har også masse erfaring med elgitar og har bl.a Joe Satriani som en av sine store helter! I tillegg består juryen av Kjersti Kveli som er både sanger, gitarist og singer-songwriter og Jostein Hodne som er akustisk fingerstyle gitarist og tidligere vinner. 


Videoen er fra sist KREATIVGITAR i 2019 da Jostein Hodne vant talentkonkurransen etter denne fremførelsen av sin låt Hold Me Tight! Premien var en innspilling i Acoustic Landscapes Studio, som han brukte til å spille inn bl.a. singelen Open Sails som er tatt opp og mikset i Acoustic Landscapes Studio, hør den gjerne her


RINGVE - Cafe Victoria kl 16.00: Fingerstyle masterclass for gitarister med JON GOMM!


(300/200) her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)


Jon Gomm er en av verdens fremste fingerstyle gitarister og og er også en utrolig kreativ låtskriver så her får man sjansen til å lære noen triks av en av verdens fremste på sitt felt! Her får vi lære både to-hånds tapping, alternative måter å stemme gitaren på og spennende perkussive teknikker man kan bruke på gitaren for å få gitarkassen til å låte nesten som et trommesett!