STRYK-FREDAG RINGVE  7. OKTOBER


Verdenspremie på ny video med Norchestra & Gnu Quartet! Håper vi sees på release-konserten på Ringve, mer info på vårt facebook-arrangement her :)

Etter pause har vi fått med oss ingen ringere enn Trondheimsolistene, som Grammy-vinnere og rett fra turnè med verdens-stjerna Bjørk trenger de egentlig ikke noen nærmere introduksjon! De skal fremføre Marcus Paus sitt enestående verk DECAMERON sammen med den prisvinnende klassiske gitaristen Petter Richter, som verket er dedikert til! Marcus Paus er uten tvil en av vår tids mest spennende og interessante komponister! Han er en komponist som følger øyeblikket og som ikke lar seg begrense av hvilke bestillinger han har motatt eller ikke. Ut av ren og skjær inspirasjon, formidlingskraft og spontanitet skriver han i blant verk ferdig på et øyeblikk, enten det er musikalske gaver til venner eller musikere han lar seg inspirere av, eller hengiven musikalsk støtte til krigsrammede land som Ukraina! DECAMERON ble skrevet under pandemien og er et av verkene han har skrevet som han er mest fornøyd med og i følge hans egne ord "nærmest skrev seg selv". Vi i gitarfestivalen er helt enig og mener at dette verket faktisk er noe av det ypperste som er skrevet for gitar og strykere noensinne, med et samspill og dialog mellom solist og orkester som er gnistrende! Videoen er fra urfremføringen med Arctic Philharmonic i Tromsø ledet av Henning Kraggerud.

Kl. 19 i Konsertsalen: ÅPNINGSKONSERT SUITE FOR THE SEAGULLS - NORCHESTRA & GNU QUARTET (IT) + DECAMERON AV MARCUS PAUS - PETTER RICHTER & TRONDHEIMSOLISTENE  (400/300 billetter her)


Endelig kan vi avsløre artistene til årets åpningskonsert! Temaet for åpningskonserten er gitar med strykere, noe av den fineste instrumenteringen vi vet om! Første del er viet bestillingsverket Suite for the Seagulls med Norchestra (NO) og Gnu Quartet (IT) Denne musikken er skrevet av 8-strengs gitaristen Alf Wilhelm Lundberg tiltenkt møtet mellom disse to svært unike ensemblene i Norge og Italia! Verket er opprinnelig en musikalsk hyllest til Norchestras hjemby, Haugesund, måkenes by, og både måkeskrik, bølgeskvulp og naturlyder kan høres gjennomgående gjennom hele verket som består av syv satser. Musikken er arrangert og orkestrert av strykerne i Gnu Quartet som er svært kreative arrangører og også ekstremt flinke improvisatører, så her får vi også oppleve mange spennende spontane partier med intenst samspill fra musikere som har en utrolig sterk kjemi sammen, og som har spilt sammen i flere tiår


Francesca Rapetti - fløyte, Roberto Izzo - fiolin, Raffaele Rebaudenco - bratsj, Stefano Cabrera - cello

Alf Wilhelm Lundberg - 8-strengs Rubio Brahms gitar

Kjetil Lundø - Viola Da Gamba, Tore Jamne - trommer


CAFE VICTORIA KL 18: FORSPILL MED Ellie Mäkela Group  


På stryk-fredag forvandles Victoriasalen på Ringve til en jazzklubb når Ellie Mäkelä Group spiller tre kvarter med utrolig spennende og moderne jazz med utrolig fine komposisjoner signert jazzbratsjisten Ellie Mäkelä som også er en helt utrolig solist og improvisatør! Bandet består også av fem helt fremragende musikere som vi helt sikkert kommer til å høre mye av i fremtiden, bl.a. den amerikanske gitaristen Eddie Bond! 


Ellie Mäkelä - bratsj, tenor banjo & komposisjoner

Eddie Bond - gitar

Anna Ueland - piano & synth

Johannes Midbröd Elnan - bass

Steinar Heide Bø - trommerARRANGEMENT PÅ DAGTID

VICTORIASALEN - kl 16.00: Klassisk gitar-masterclass for gitarister med KRISTINA VÅRLID (300/200 billetter her)


Kristina Vårlid er en av våre fremste utøvere på klassisk gitar, og er tross for sin unge alder en svært merittert utøver som har vunnet priser både nasjonalt og internasjonalt! I løpet av denne masterclassen gir hun tips og råd hvordan man kan øve og forberede seg for å bli en klassisk gitarist på høyt nivå både teknisk og klanglig. Enkle stykker og øvelser vil også bli presentert for deltagende gitarister! 


(300/200) her trengs egen billett eller MASTERPASS for å ta med egen gitar, dagpass eller festivalpass gjelder kun for passive tilhørere som kun hører på masterclass og ikke deltar aktivt med egen gitar)


GITAR-MASTERCLASS HVER DAG KL 16 - KJØP MASTERPASS FOR TILGANG ALLE KONSERTER + MASTERCLASS MED GITAR