Tidligere vinner Jostein Hodne fronter årets KREATIVGITAR-plakat! Han fikk dermed mulighet til å gjøre en innspilling av debutplata si small steps i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim (se video fra innspilling under) Plata har fått gode kritikker og har også fått over 100 000 streams på Spotify! Jostein er forøvrig på god vei til å bli profesjonell musiker og går nå på utøvende utdanning på gitar ved UiA i Kristiansand! 

KREATIVGITAR er en talentkonkurranse for ungdom mellom 13 og 19 år! Vi ønsker å oppfordre unge gitarister til å være kreative og lage unik og personlig musikk på sin gitar! Hvis man melder seg på KREATIVGITAR kan man spille musikken sin foran en engasjert og lyttende jury, som gir gode konstruktive tips og tilbakemeldinger både på hva som er bra og hva som kan jobbes videre med! Og vi ønsker jo også å inspirere flere unge gitarister til å lage egen musikk og skape sitt eget personlige uttrykk, derfor arrangerer vi hvert år talentkonkurransen KREATIVGITAR under gitarfestivalen Akustiske Landskap i konsertsalen på Ringve Musikkmuseum i Trondheim! :)


Alle får premie siden vi mener at alle som tør å dele musikken sin med andre er å betrakte som vinnere! Deltageren som imponerer juryen mest vil få en 3 dagers innspilling samt 2 dager til redigering og miks i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim verdt kr 20 000, en Aalberg Audio EKKO delay-pedal inkl bluetooth-kontrolleren AERO verdt 5250 og en FretKing elgitar verdt kr 6750 av Falck Musikk, en total verdi på 32 000 kr!


KREATIVGITAR finner sted Lørdag 9.10 kl 13.00 i konsertsalen ved Ringve musikkmuseum. Det er gratis å delta takket være støtten vi har fått fra både Frifond via Norsk Jazzforum,  Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune!


Reglene for konkurransen er slik:


1) Man spiller musikk som man har laget selv, og man må være født mellom 01.01.2002 og 31.12.2008. For å delta i KREATIVGITAR må man sende navn på deltager, fødselsdato og navn på egen komposisjon til kreativgitar@akustiskelandskap.no innen midnatt fredag 8.10


2) Må spilles på gitar som man tar med selv, vi stiller med forsterkere både til de som spiller elgitar og de som spiller akustisk! Det er lov å melde seg på i sammen med noen og spille sammen dersom man har skrevet en låt sammen med noen! 


3) Det er lov å synge i tillegg, vi har en sang mikrofon koblet til for de som ønsker å synge i tillegg til å spille gitar!


4) Juryen består av elgitarlegenden Ronni Le Tekrø, Alf Wilhelm Lundberg - 9-strengs gitarist med bakgrunn fra både klassisk musikk og jazz, samt tidligere vinner Jostein Hodne - en akustisk fingerstyle-gitarist! Alle musikalske sjangre er like velkomne, om du skriver et stykke inspirert av pop, klassisk, jazz, instrumental eller med sang i tillegg spiller ingen rolle. Det vi ser etter er de som prøver å formidle noe originalt, unikt, kreativt og personlig gjennom sin musikk, hvilken sjanger har ingen ting å si!


5) Alle som deltar skal få en premie, siden vi mener at alle som tør å være kreative, og fremføre noe personlig foran en jury er å betrakte som vinnere! I tillegg velges det ut en vinner som får en FretKing elgitar fra Falck Musikk og som kan kan velge fritt 3 dager til å spille inn og 2 dager til å redigere/mikse musikk i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim. 


Lykke til og vi gleder oss til å høre hva kreativiteten i unge gitartalenter her i landet kan frembringe!