Hør Jon Gomm selv fortelle om gitarpremien til årets KREATIVGITAR, en helt unik versjon av hans signatur gitar fra Ibanez! Vi er utrolig takknemlige for gaven fra Riis Bilglass som gjør at vi kan tilby Ibanez JGM-10 i premie til den deltageren som viser størst potensial og skriver den låten som berører juryen mest! 

Tidligere vinner Jostein Hodne fronter årets KREATIVGITAR-plakat! Han fikk dermed mulighet til å gjøre en innspilling av debutplata si small steps i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim. Plata har fått gode anmeldelser og har også fått over 100 000 streams på Spotify! Jostein er forøvrig på god vei til å bli profesjonell musiker og går nå på utøvende utdanning på gitar ved UiA i Kristiansand! 

KREATIVGITAR er en nasjonal talentkonkurranse for ungdom mellom 12 og 19 år! Vi ønsker å oppfordre unge gitarister til å være kreative og lage unik og personlig musikk på sin gitar! Hvis man melder seg på KREATIVGITAR kan man spille musikken sin foran en engasjert og lyttende jury, som gir gode konstruktive tips og tilbakemeldinger både på hva som er bra og hva som kan jobbes videre med! Og vi ønsker jo også å inspirere flere unge gitarister til å lage egen musikk og skape sitt eget personlige uttrykk, derfor arrangerer vi hvert år talentkonkurransen KREATIVGITAR under gitarfestivalen Akustiske Landskap i konsertsalen på Ringve Musikkmuseum i Trondheim! :)


Alle får premie siden vi mener at alle som tør å dele musikken sin med andre er å betrakte som vinnere! Deltageren som imponerer juryen mest vil få en 2 dagers innspilling samt 1 dag til redigering og miks i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim verdt kr 12 000 kr og en Ibanez JGM-10 custom Jon Gomm signatur gitar verdt kr 40 000 i gave fra Riis Bilglass, en total verdi på 52 000 kr!


KREATIVGITAR finner sted søndag 9.10 kl 13.00 i konsertsalen ved Ringve musikkmuseum. Det er gratis å delta takket være støtten vi har fått fra både Riis Bilglass og Frifond via Norsk Jazzforum!


Reglene for konkurransen er slik:


1) Man spiller musikk som man har laget selv, og man må være født mellom 01.01.2003 og 9.10.2010. Altså fra de som har fylt 12 år opp til 19 år! For å delta i KREATIVGITAR må man sende navn på deltager, fødselsdato og navn på egen komposisjon til kreativgitar@akustiskelandskap.no innen midnatt lørdag 8.10


2) Må spilles på gitar som man tar med selv, vi stiller med forsterkere både til de som spiller elgitar og de som spiller akustisk! Siden det er kun en fysisk premie i år så er det ikke mulig å melde seg på to og to, siden gitaren til Jon Gomm dessverre ikke vil fungere om man deler den i to..! :)


3) Det er lov å synge i tillegg, vi har en sang mikrofon koblet til for de som ønsker å synge i tillegg til å spille gitar!


4) Juryen består av fingerstylegitaristen Jon Gomm, singer-song writer og sanger Kjersti Kveli, samt tidligere vinner Jostein Hodne! Alle musikalske sjangre er like velkomne, om du skriver et stykke inspirert av pop, klassisk, jazz, instrumental eller med sang i tillegg spiller ingen rolle. Det vi ser etter er de som prøver å formidle noe originalt, unikt, kreativt og personlig gjennom sin musikk, hvilken sjanger har ingen ting å si! Om du spiller elgitar eller akustisk har heller ingenting å si, alle i juryen spiller også elgitar, og en av de store heltene til Jon Gomm er faktisk Joe Satriani! 


5) Alle som deltar skal få en premie, siden vi mener at alle som tør å være kreative, og fremføre noe personlig foran en jury er å betrakte som vinnere! I tillegg velges det ut en vinner som får en Ibanez custom JGM-10 Jon Gomm signatur modell samt 3 dager til å ta opp og produsere/mikse musikk i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim. 


Lykke til og vi gleder oss til å høre hva kreativiteten i unge gitartalenter her i landet kan frembringe!