NB - FORSPILL HVER KVELD I CAFE VICTORIA KL 18 KUN FOR DE MED FESTIVALPASS ELLER DAGPASS


FESTIVALPASS (900/700) DAGPASS FREDAG (500/400) DAGPASS LØRDAG (500/400) DAGPASS SØNDAG (500/400) 

Allerede kjøpt billett eller tenker du å komme? Gjerne meld din ankomst på facebook-arrangementet her :)

Kl. 19 i Konsertsalen: ÅPNINGSKONSERT MED IBOU CISSOKHO & SELMA FRENCH + MATTIS KLEPPEN & VIKTOR WILHELMSEN   (400/300 billetter her)


Velkommen til åpningskonserten av Akustiske Landskap 2021 og WORLD-fredag på Ringve Musikkmuseum! Her får vi oppleve to fenomale duoer med Selma French Bolstad & Ibou Cissokho på hardingfele & kora, og etter pause Viktor Wilhelmsen og Mattis Kleppen som spiller musikk basert på verdensmusikk og joik! Og det ryktes at man kanskje får oppleve alle 4 spille sammen helt tilslutt, vi gleder oss stort! :)


Kleppen/Wilhelmsen duo har referanser ulikt de fleste gitar/bass-duoer som finnes der ute. Det er musikk fra mange ulike kontinent og stilarter, spilt med stor grad av lekenhet og energi. Transe, kappspell, historiefortelling, groove, utagering, og stor detaljrikdom kan forventes når de tar for seg vidt forskjellig tradisjonsmusikk soAmerikansk blues, vest afrikansk tradisjonsmusikk, hardingfelespell fra Telemark, og joik fra Finnmark er noe du kan forvente når disse entrer scenen. Herrene har 8 kritikerroste album til sammen under vesten, med Viktors spellemannsnominasjon og Mattis folkelarmpris som resultat.


GITAR-WORKSHOP HVER ETTERMIDDAG KL 16 I CAFE VICTORIA

Kl 18.00 i Kafè Viktoria: WORLD-FORSPILL MED MARIA NORSETH GARLI & ØYSTEIN SANDBUKT (til denne konserten trengs dagpass eller festivalpass)


Øystein og Maria møttes for første gang bare timer før en videoinnspilling i Øra studio tidligere i år. Det var musikalsk match fra først tone, i et samarbeid som viser fasetter og nyanser i deres unike uttrykk, og som også viser at musikk er musikk, til tross for sjangerbokser.


Øystein Sandbukt kom i 2011 ut med sitt debut-album, «NORMØR». Dette er ei samling nordmørske feleslåtter arrangert for solo akustisk gitar, samt eit par eigne komposisjonar. Albumet var nominert til Spellemann for beste folkemusikkalbum i 2012. 

Våren 2021 kom oppfølgingsalbumet «APRIL» ut. Dette er ei vidareføring av debut-albumet, med nykomponerte slåttar for gitar. Her finn du livleg halling og frisk springar, sakte polska og roleg vals. 


Maria Norseth Garli sin spesialitet er å gjøre ting hun egentlig ikke vet hvordan og gjøre det til kunst. Dette har resultert i en rekke spennende prosjekter, som å begynne å spille gitar i en alder av 30 år eller gi ut en bok uten noen som helst akademisk bakgrunn som forfatter overhodet. 


Med to album på under et år (Golden - 2020, Silver Light - 2021) har hun funnet sin signaturstemme som eksperimentell singer-songwriter uten sjangergrenser. Begge albumene har fått strålende omtaler, blant annet at det er «substans i hver eneste lille frase og hver eneste tone som kommer fra Norseth Garli» (Tor Hammerø, Nettavisen). 

 

FOLK-GITAR WORKSHOP MED ØYSTEIN SANDBUKT (300/200 her trengs egen billett, dagpass eller festivalpass gjelder ikke)


Som oppladning til world-fredag så kan man ta med seg sin egen akustiske gitar og lære av en av Norges fremste folkemusikk-utøvere på gitar; Øystein Sandbukt! I løpet av en time får man en kort innføring i hvordan man kan anvende folkemusikken som en inspirasjonskilde på gitar, hvilke måter å stemme gitaren som kan være mest hensiktsmessig i forhold til hvilke typer folkemusikk man ønsker å spille osv!